De kracht van lippenstift: tips voor het gebruik van een lippenstift

aandag, 07 november 2022

Geen enkele vrouwelijke make-up kan worden begrepen als de lippen niet zijn opgemaakt. De kracht van lippenstift is nauwelijks te vergelijken met andere producten die zijn gemaakt om op het gezicht aan te brengen. In dit artikel gaan we de reden voor deze kracht uitleggen en gaan we ook in op hoe een lipstick moet worden gebruikt om er het maximale uit te halen.

De lippen zijn zonder twijfel een van de meest sensuele delen van het gezicht. Het benadrukken van zijn deugden is een van de taken die geen visagist over het hoofd mag zien bij het uitoefenen van zijn beroep.

Bij de behandeling van dit opvallende deel van het gezicht mogen we echter niet vergeten dat het weefsel dat ze vormt een van de meest delicate in het menselijk lichaam is. Met weinig melanine en zeer gevoelig voor de effecten van de zon, is het essentieel om een intensieve schoonheidsroutine te volgen om ze te verzorgen.

In dit artikel gaan we je uitleggen in hoeverre het gebruik van lippenstift kan dienen om de stemming van een vrouw te veranderen en we gaan je ook leren wat we moeten doen om de lippen te verzorgen en welke stappen je moet volgen om schilder ze.

vrouw lippen

De kracht van lippenstift op het gevoel van eigenwaarde

Wij verzinnen niets. Het wordt bestudeerd. Een versleten lippenstift kan het humeur en het gevoel van eigenwaarde van een vrouw verhogen. Zeker als de balk waar we het over hebben rood is.

Een rode lippenstift is ongetwijfeld niet het meest geschikte make-upproduct voor de vrouw die onopgemerkt wil blijven. Rouge is heel opvallend, maar juist daarom heeft het een heel duidelijk psychologisch effect op de vrouw die het draagt. Het geeft je kracht. Het geeft haar zelfvertrouwen. Gewapend met die veiligheid voelt de vrouw zich niet ongemakkelijk bij de blikken die op haar rusten.

Het is bekend dat fysieke verschijning, eigenwaarde en emoties concepten zijn die hand in hand gaan. Je kunt geen goed gevoel van eigenwaarde hebben als je je niet op je gemak voelt met je lichaam. Een eenvoudig gebaar, zoals het opdoen van rode lippenstift , kan al voldoende zijn om het moreel een boost te geven.

En het is dat de positieve effecten van rode lippenstift talrijk zijn:

 • Geeft helderheid aan de huid.
 • Verjongen.
 • Breng de kenmerken van het gezicht in evenwicht.

Dit alles, gecombineerd, draagt bij aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van vrouwen en daarmee aan het zelfvertrouwen van een vrouw.

Rode lippenstift wordt ook beschouwd als een verleidingswapen. Niet verrassend, rood is de kleur van passie en verwijst naar het idee van seksualiteit.

Een vrouw die haar lippen rood verft, is een vrouw die krachtig, onafhankelijk, dapper... zelfs rebels is. De vrouw die rode lippenstift draagt, is een vrouw met een sterk imago.

In 1912 werd, zonder verder te gaan, rode lippenstift in verband gebracht met het beeld van suffragettes, vrouwen die net als mannen vroegen te mogen stemmen. Elizabeth Arden zelf, de maker van een wereldberoemd merk cosmetica en gezichtsverzorgingsproducten, deelde op 5th Avenue in New York rouge lipsticks uit aan de vrouwen die de mars bijwoonden die door de suffragettes waren bijeengeroepen.

make-up lippen

Rode lippenstift: sociale kracht

Maar de kracht van de lipstick (en vooral de intens rode) beperkt zich niet tot de privé- of individuele sfeer. Het wordt ook aangetoond in de sociale sfeer. Laten we eens kijken waarom.

Er zijn onderzoeken die laten zien hoe in tijden van crisis of collectieve onzekerheid de verkoop van dit lipmake -upproduct flink stijgt.

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, in New York in de maanden na 9/11 of tijdens de economische recessie van 2008, de verkoop van cosmetica, en vooral lipsticks , aanzienlijk toenam.

Volgens de studies die in dit verband zijn uitgevoerd, is de belangrijkste reden waarom in tijden van sociale onzekerheid meer eenheden van dit cosmetische product worden gekocht, de volgende: in tijden van crisis vervangen consumenten de aankoop van luxegoederen door eenvoudigere en goedkope producten . In het geval van vrouwen stoppen ze met het kopen van high-end jurken, sieraden en cosmetica en consumeren ze goedkopere producten. Onder de laatste is lippenstift koning.

Een historische figuur die vaak wordt genoemd bij het bespreken van de kracht van lippenstift is Winston Churchill. In het midden van de Tweede Wereldoorlog maakte de Britse president lippenstift als een product van eerste noodzaak.

Midden in het gewapende conflict werden eieren, suiker en benzine gerationaliseerd. Lippenstiften daarentegen werden gratis uitgedeeld aan de hele bevolking. De reden? Ze werden beschouwd als een symbool: het symbool van een hoge moraal.

Als we eenmaal de kracht hebben gezien die dit bescheiden cosmetische product heeft, zowel op persoonlijk als sociaal vlak, gaan we kijken hoe het gebruikt moet worden. In het volgende gedeelte zullen we enkele basistips geven om te weten hoe je dit belangrijke deel van het gezicht kunt samenstellen om al zijn kracht uit de lippenstift te halen.

rode lippen

Basistips voor lipmake-up

Om het maximale uit een lipstick te halen, is het eerste wat je moet doen de huid verzorgen in het gebied dat we moeten schilderen. De verzorging van dit zeer gevoelige deel van het gezicht gaat in de eerste plaats om de hydratatie ervan.

Om de lippen te hydrateren moet je:

 • Eet gezonde vetten: olijfolie, eieren, avocado...
 • Scrub de lippen van tijd tot tijd.
 • Breng lippenbalsem aan, vooral in de winter.

Zodra de lippen gehydrateerd zijn, is het tijd om de kleur te kiezen die het beste aanvoelt. Intens rood past bij elk type haar, vooral bij nachtmake-up, maar als het overdag is en je een andere kleur wilt kiezen, moet je weten welke toon het beste bij elke haarkleur past.

Voor blondines bijvoorbeeld passen roze en nude kleuren (dat wil zeggen: dezelfde toon als de huid) goed bij hen.

Het naakt, samen met het bruin, past ook bij roodharigen. Voor de nacht zijn, afgezien van rouge, bordeauxrode tinten in dit geval zeer geschikt.

Voor kastanjes daarentegen zien perziktinten er goed uit (naast naakten). Discrete roze tinten zijn in dit geval zeer geschikt om te feesten.

Tot slot moeten brunettes kiezen voor perzikkleurige lippenstift of discrete roze tinten voor de dag en mauve rode tinten voor de avond.

Kies de kleur, het is tijd om de lippen op te maken . Voor hen moeten de volgende stappen worden gevolgd:

 1. Masseer het op te maken gebied zachtjes met een tandenborstel om de huid te verwijderen.
 2. Bedek ze met make-upbasis met een spons. Dit zal dienen om de vorm te variëren. Elk type lip vraagt om een andere behandeling.
 3. Omlijn de lippen om hun contour te definiëren.
 4. Vul met penseel.
 5. Druk met een stuk papier tussen de lippen om overtollige cosmetica te verwijderen.
 6. Breng gloss aan op het midden van de lip. Met de glans wordt volume gegeven.
 7. Corrigeer kleine gebreken.

Het volstaat om al deze stappen en de tips die we eerder hebben gegeven te volgen om de kracht van lippenstift te verifiëren.

Lippenstift