Red Light District Amsterdam: hoeren in etalages en sexshops

donderdag, 09 september 2021

Iedereen die Amsterdam bezoekt, komt vroeg of laat terecht op de Wallen . Ook bekend als Red Light , of Rosse Buurt (in het Nederlands), is deze wijk de bekendste van de hoofdstad van Nederland.

De roem komt naar de Wallen van Amsterdam om zijn geschiedenis, om zijn architectuur, om zijn intense culturele leven en vooral omdat het een symbool is geworden van de meest extreme seksuele vrijzinnigheid.

De Wallen van de Nederlandse hoofdstad zijn een van de meest geliberaliseerde buurten ter wereld op het gebied van houding ten opzichte van prostitutie, drugsgebruik en seksuele diversiteit. Voor elke fundamentalist van het puritanisme zou het gebied waar we het over hebben zoiets zijn als een delegatie van de hel op aarde.

Wat is de Wallen in Amsterdam?

Spreken van deze Nederlandse wijk is spreken van een gebied dat links van Amsterdam Centraal Station ligt en dat als een van de oudste in de stad kan worden beschouwd. Vroeger stond het gebied dat tegenwoordig door de buurt wordt bewoond, vol met vissershuizen.

De Rossebuurt, begrensd door de Dam, de Damrakstraat en het Niewemarktplein, bestaat uit drie wijken: De Wallen (de muren), Singelgebied en Ruysdaelkade. De eerste van deze districten is de beroemdste van allemaal en wordt het meest bezocht door toeristen. Daarin is de Warmoestraat-straat of middenstraat, vol met bars, restaurants, brouwerijen en mensen die het leuk willen hebben.

De Wallen zijn altijd een wijk geweest die in verband wordt gebracht met prostitutie . We mogen niet vergeten dat Amsterdam al eeuwenlang een belangrijke hoofdstad van de maritieme handel is en dat houdt één ding in: veel zeelieden die na een lange reis op zoek zijn naar plezier in de straten.

En wat is er leuker voor degenen die vele maanden op zee zijn geweest dan hoeren te worden wanneer ze het land bereiken? Zo begon de aanwezigheid van prostituees in dit deel van de Nederlandse hoofdstad al in de middeleeuwen merkbaar te worden. Op dit moment is het aanschouwen van de lumis in hun vitrines een van de grote attracties voor degenen die deze historische Europese hoofdstad en enkele van de onmiskenbare eigenaardigheden van de buurt komen aanschouwen.

Showcase prostituees

Wat te zien op de Wallen van Amsterdam

Net als in andere steden zijn er twee Red Lights: een Wallen in Amsterdam overdag en één 's nachts. Overdag kunnen degenen die dit deel van de Nederlandse hoofdstad bezoeken er doorheen wandelen en genieten van het landschap van de geplaveide en kronkelende straatjes. Deze dateren uit de 14e eeuw en staan vol met vreemde, hellende en magische gebouwen die, samen met hun grachten en bomen, de buurt een unieke uitstraling geven. Architectuur is, zoals we al zeiden, een van de grote trekpleisters van deze buurt.

Maar architectonisch aantrekkelijke steden zijn er veel in de wereld en, laten we eerlijk zijn, deze Nederlandse wijk is vooral beroemd, niet zozeer om de schoonheid van zijn oude huizen, maar om iets anders: voor de vitrines van zijn bordelen of, wat is het Hetzelfde geldt voor de etalages van waaruit de hoeren die in de buurt werken hun klanten proberen te lokken en waarin ze hun diensten verlenen.

Om van deze show te genieten moet je 's avonds de Wallen van Amsterdam bezoeken . Dan gloeien de rode neonlichten van de prostitueehokjes en bereikt de seksmarkt zijn hoogtepunt. Een merkwaardige passage over prostitutie in Nederland .

Sexshops

Winkelpuien met hoeren en sekswinkels op de Wallen

Bij een bezoek aan de etalages met hoeren in Amsterdam moet je een heel bijzondere code weten te interpreteren: die van de lichten en gordijnen in die etalages.

Een hokje met het gordijn dicht en het rode licht aan is een hokje dat bezet is. Als het gordijn in dat hokje dicht was en het licht uit was, zou de te interpreteren boodschap de volgende zijn: deze vitrine is verhuurd maar op dat moment is de sekswerker die er in zit niet actief.

Een vitrine met het gordijn open en het licht aan is dat van een prostituee die wel actief is maar op dat moment geen klant heeft.

Tot slot een hut met het gordijn open en het licht uit is een vitrine die voor die tijd gehuurd kan worden.

Het interpreteren van al deze code van borden is essentieel om te voorkomen dat je het verprutst bij een bezoek aan de Wallen. Het is ook belangrijk om te weten dat, hoewel het maken van foto's in principe niet verboden is, er escorts of prostituees zijn die zich vervelend kunnen voelen. In sommige hutten wordt door middel van een sticker uitdrukkelijk aangegeven dat er niet gefotografeerd mag worden.

Degenen die de Wallen in Amsterdam bezoeken, kunnen ook terecht in een van de vele bestaande Sex Shops in de buurt (hier vind je een eindeloze catalogus met seksspeeltjes voor mannen en vrouwen) of in een van de beroemde Coffee Shops die de beroemde stad de hoofdstad van Nederland als een plaats waar sommige soorten milde drugs in openbare instellingen kunnen worden geconsumeerd.

Prostitutie Amsterdam