Prostitutiewetgeving in de Verenigde Staten

aandag, 31 mei 2021

Omdat de wereld wereld is, bestaat prostitutie. En ook omdat de wereld de wereld is, hebben ze geprobeerd te verbieden, te reguleren, te straffen, enz. Momenteel zijn er verschillende meningen over hoe ertegen te handelen. In de Europese Unie worden deze meningsverschillen het best geïllustreerd. Landen als Frankrijk kiezen er bijvoorbeeld voor om het te bestraffen. In Duitsland is daarentegen de weg van regulering gekozen. Maar ... en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan? Welk normatief standpunt is ten aanzien van deze kwestie ingenomen? Wat is de wet op prostitutie in de Verenigde Staten? In dit artikel gaan we erover praten.

Om te praten over de wetten op prostitutie in de Verenigde Staten, is het noodzakelijk om eerst te stoppen om te kijken naar wat voor soort regime het is dat in de VS heerst. De VS is gestructureerd als een federale republiek die bestaat uit ongeveer vijftig federale staten. Alle staten van de Unie hebben in veel zaken ruime wetgevende bevoegdheden. Hebben ze ze ook in wat naar deze praktijk en de oefening ervan verwijst?

Het eerste dat moet worden opgemerkt als we het hebben over de voorschriften voor deze activiteit in de Verenigde Staten, is dat het in alle staten als illegaal wordt beschouwd. Alleen in acht provincies in de staat Nevada is het niet illegaal en kunnen er bordelen bestaan. Natuurlijk: het is strikt gereguleerd. In alle andere staten worden prostitutie bestraft of die de organisatie en exploitatie van bordelen vergemakkelijken, worden hoerenhuizen of gewoonlijk hoerenhuizen genoemd.

Dus in sommige Amerikaanse staten, en afhankelijk van de staatswet inzake prostitutie, wordt de plezierprofessional en dienstverlener, de cliënt die voor deze diensten betaalt of die enige vorm van bemiddeling uitoefent, gestraft. Pooiers zouden in de laatste groep worden opgenomen.

Oefen prostitutie

De wet op prostitutie in Nevada

Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn sommige delen van Nevada een soort vreemd eiland in de oceaan van de voorschriften voor deze praktijk in de Verenigde Staten.

Betekent dit dat het in die landen met volledige vrijheid beoefend kan worden? Nee. Zoals we ook hebben aangegeven, zijn de regels in dit opzicht erg streng.

Bijvoorbeeld: je kunt niet op straat sporten. Alleen in vergunde bordelen kunnen betaalde seksuele diensten worden aangevraagd en aangeboden. Bordelen zijn op hun beurt verboden in provincies met een bevolking van 700.000 of meer.

Om een vergunning te krijgen om een bordeel in Nevada te openen, moet u een bedrijfsvergunning betalen. Er wordt echter geen verbruiksbelasting geheven.

Bordelen in Nevada mogen alleen adverteren in de provincies waar oefenen is toegestaan en in gastvrouwenclubs. Natuurlijk: er mag geen reclame voor worden gemaakt in openbare theaters, in de straten van een stad of op de openbare weg.

In de staat Nevada stellen ze vast dat elke provincie de minimumleeftijd vaststelt waarop het kan worden uitgeoefend. Er zijn provincies waar prostituees minimaal 21 jaar oud moeten zijn en provincies waar 18 genoeg is om hun vak te kunnen uitoefenen.

In de afgelopen jaren zijn er enkele bewegingen geweest die het proberen te verbieden in de provincies van Nevada waar het is toegestaan. Deze bewegingen zijn niet erg succesvol geweest.

Prostituees

Federale wet inzake prostitutie in de VS.

De Amerikaanse wet bepaalt dat de federale staten verantwoordelijk zijn voor de bestraffende taak van prostitutie en degenen die eraan deelnemen.

De strafbaarstelling van mensenhandel voor de uitoefening van seksuele diensten is echter een federale bevoegdheid. Het is de centrale regering van de natie die verantwoordelijk is voor het bestraffen van deze misdaad, of het nu op interstatelijk niveau plaatsvindt alsof het op het niveau van buitenlanders plaatsvindt. Dit wordt bepaald door de Mann Act, uitgevaardigd in 1910 en recentelijk gewijzigd.

De federale overheid verbiedt ook prostitutie in de buurt van militaire inrichtingen.

Achterpagina-advertenties

Website sluit zoals Backpage.com

Enkele van de meest recente wetgevende initiatieven met betrekking tot prostitutiewetgeving in de VS zijn de zogenaamde SESTA- en FOSTA- wetten.

De namen van deze wetten komen overeen met de afkortingen van de uitdrukkingen "Let's Stop Traffickers" en "Let States and Victims Fight Online Sex Trafficking."

Deze wetten, aangenomen door de Trump-administratie in april 2018, verbieden het gebruik van digitale platforms en websites om te adverteren voor datingservices . Prostituees die hun beroep in de VS uitoefenen, mogen daarom hun diensten niet via internet promoten. Met andere woorden: ze mogen geen advertenties op internet plaatsen.

Van alle wetten over dit onderwerp in de VS, is degene die contactadvertenties op internet verbiedt ongetwijfeld een van de meest aangrijpende Amerikaanse prostituees op dagelijkse basis.

Grote digitale platforms zoals Craigslist werden gedwongen hun datingsectie te sluiten. De FBI op haar beurt sloot en nam de Backpage.com- website in beslag, een van de meest populaire advertentieplatforms voor seksuele diensten.

De prostituees die hun advertenties op deze websites plaatsten, hebben kritiek geuit op de wetgeving en vooral op deze twee wetten. Ze stellen dat het feit dat ze niet online kunnen adverteren, hen ertoe dwingt hun beroep op straat uit te oefenen, wat een aanzienlijke afname van hun veiligheid impliceert.

Backpage.com

Campagne om prostitutie in de Verenigde Staten te decriminaliseren

Dit standpunt is ook verdedigd door enkele wetgevers die proberen het aanzien van de wetten in de VS te veranderen. Een van hen is Selene Colburn, een wetgever uit de staat Vermont. Volgens Colburn zou het decriminaliseren ervan dienen om de handel te destigmatiseren en om prostituees zover te krijgen dat ze adequate medische zorg zoeken en, in geval van problemen die hun veiligheid aantasten, rustig naar de politie gaan om het juiste recht te vinden bij de politie. bescherming.

Dit initiatief zou moeten worden geïntegreerd in wat wordt beschouwd als een beginnende beweging die prostitutie in de Verenigde Staten pro-decriminaliseert. Door het te decriminaliseren, zo betogen de activisten van deze beweging, zou het mogelijk zijn om het aantal aanvallen op prostituees te verminderen, evenals hun handel en uitbuiting.

Initiatieven van dit type zijn tot dusverre niet erg succesvol geweest. In feite hebben ze gefaald in plaatsen als Maine, Massachusetts en, meer recentelijk, Washington.

Regulering van prostitutie